Puslapiai

2012-11-06

PAMOKA: sagučių dėžutė, dekoruota klijuojamu audiniu

Toliau tęsiame naujos prekių grupės - KLIJUOJAMO AUDINIO - pristatymą. Šįkart pateikiame išsamią pamokėlę, kaip šiuo audiniu dekoruoti dėžutę. Toks dekoravimo būdas ypač naudingas, kai reikia dovaną padaryti skubiai, nėra kada laukti. Audiniui nereikia jokių, klijų, dažų  - nebent norėsite papildomai klijuoti kokius papuošimus, kaip mes šioje pamokoje klijavome siūlą ir sagutes. Galima klijuoti ir ant tamsesnių paviršių - nereikia iš anksto nudažyti baltai. Dėžutė tarnaus ilgai, nes audinys labai gerai dėvisi, galima valyti drėgnu skuduriuku dulkes, nesitrina, nesilupa, o dirbti labai paprasta. Visai nesudėtinga užklijuoti lygiai, be jokių raukšlelių. Išbandykite :-)


O dabar - apie viską iš pradžių :-)



Reikalingos priemonės:
dėžutė iš MDF
kelių spalvų ir motyvų klijuojamas audinys
klijuojamo audinio juostelės
sagutės
siūlas arba virvelė
rankdarbių klijai
žirklės, pieštukas, kalkė, milimetrinis popierius, peiliukas, linuotė

Be abejo, galima visą dėžutę - sieneles ir dangtelį - tiesiog apklijuoti norimo stiliaus klijuojamu audiniu. Bet mes norėjome, kad dangtelis išsiskirtų, kad jis būtų pats svarbiausias. Todėl nusprendėme jį dekoruoti skiautinių motyvais.

Taigi pirmiausiai išsimatuokite dangtelio dydį. Ant milimetrinio popieriaus nuspieškite tokio paties dydžio kvadratą ar stačiakampį (priklauso nuo dėžutės dangtelio formos), o jame kurkite motyvą.

Pasirinkite kelių spalvų klijjuojamo audinio gabaliukus arba juosteles. Jeigu motyvai nebus dideli, galite išsiversti ir su juostelėmis.

Išsikirpkite motyvą iš milimetrinio popieriaus. Ant dangtelio dėkite kalkę, o ant jos - nupieštą motyvą. Lipnia juosta pritvirtinkite jį prie dangtelio, kad nejudėtų iš vietos. Smailu paprastu pieštuku su liniuote perpieškite visą motyvą arba tik pasižymėkite kelias pagrindines linijas ar kampus, kad žinotumėte, kur klijuoti audinio skiautes.

Išsikirpkite atskirus motyvo lekalus ir juos persipieškite ant klijuojamo audinio. Pieškite blogoje pusėje pieštuku.

Iškirpkite ar išpjaukite detales. Nulupkite apsauginę audino plėvelę.

Klijuokite motyvus reikiamoje vietoje. Tiesiog dėkite ant dangtelio, palyginkite ir prispauskite. 

Taip suklijuokite visą motyvą.

Kad motyvas būtų išraiškingesnis ir tuo pačiu, kad pasisplėtų plonyčiai tarpeliai tarp atskirų detalių, visas "siūles" dekoruokite virvele ar tiesiog mezgimo siūlu. Rankdarbių klijais (tinka ir dekupažo klijai, svarbu, kad klijai negelstų) plonu teptuku patepkite tarpelius tarp kiekvienos detalės ir klijuokite siūlą.

Siūlą galite ir susukti, kurti iš jo ornamentus (mes taip darėme vienspalviuose kvadratuose). Siūlo ornamentus dekoruokite sagutėmis - gausiau patepkite klijų ir prispauskite sagutę. Dangtelio kraštus apklijuokite juostele ar audiniu. Kad geriau laikytųsi, kraštelius užlenkite ir klijuokite blogoje dangtelio pusėje.

Išsimatuokite dėžutės sieneles ir iškirpkite ar išpjaukite reikiamo dydžio audinio gabaliukus.

Nuimkite apsauginę plėvelę ir apklijuokite visas dėžutės sieneles. Galite išklijuoti ir dėžutės vidų.

Na štai, dėžutė baigta.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Dėkojame Jums už komentarus, pastabas