Puslapiai

2012-10-28

Kiškutė BETUTĖ: 6 pamoka

Na, pagaliau turime visas kūno dalis suruoštas, galime viską sujungti į vieną visumą. Nėra svarbu, ką pirmiausiai prijungsite prie kūno. Tik reikia atminti, kad bus patogiau, jeigu pirma prijungsite galvą, tik po to rankas. Aš visada pradedu nuo kojų :-) Taigi pasiruoškite kiekvienai kojai, kiekvienai rankai ir galvai po du diskelius - vieną medinį ar presuoto kartono, kitą - metalinį. Šių diskų dydis turėtų būti toks pats, kaip ir tų, kuriuos dėjote į kojos, rankos, galvos vidų.

Yla pradurkite skylutę ten, kur yra sujungimo vietą žymintis siūlas.  


Įkiškite kojos metalinę sujungimo kojelę. BŪTINAI pažiūrėkite, ar tą koją/ranką jungiate reikiamoje pusėje. Kad netyčia kojos ir rankos "nežiūrėtų" į nugarą :-)


Iš kūno vidaus ant metalinės kojelės uždėkite medinį diską, o ant jo - metalinį. Pataisykite kūno audinį, kad tarp kojos ir diskų jis būtų prigludęs, nesusigarankštijęs. 


Tada specialiu įrankiu arba replėmis apvaliais galais kiekvieną kojelės dalį užrieskite į šonus, kaip matote nuotraukoje. 


Susuktos "spiralės" turi liestis su disku. Koja turi tvirtai laikytis. Jeigu ji labai juda, dar su replėmis priveržkite. 
Taip prijunkite antrą koją. Kūno viršuje, kur palikote neužsiūtą tarpelį, prijunkite galvą, o paskui - ir abi rankas.



Dabar pats metas prikimšti kūną, kad kiškutė įgautų formą, galėtų stovėti ar sėdėti. Pirmiausiai kamšalu gerai apkamšykite aplink sujungimų susuktas "spirales". Tada dėl svorio ir girgždesio galite įberti maždaug tris šauktus akmenukų ar granulių. Tada vėl kimškite kamšalo.  
Nugaros siūlę užsiūkite taip pat, kaip užsiuvote visas kitas siūlas.


Į adatą įsiverkite ilgą dvigubą siūlą ir sudaigstykite ratu aplink uodegytę. Netraukite siūlo iki galo - palikite jo galo, kad galėtumėte surišti abu siūlo galus.


Į uodegos vidų įdėkite mažą gabaliuką kamšalo, suriškite abu siūlo galus ir šiek tiek sutraukite siūlą.


Pastumkite kamšalą į uodegos vidų, kad jis nekyšotų išorėje, stipriai suveržkite siūlą ir užriškite kelis mazgelius. Siūlo galą be adatos nukirpkite.


Ten, kur siūsite uodegėlę, šiek tiek apkirpkite kailiuką. Uodegytę prisiūkite taip pat, kaip siuvote ausis.


Na štai, kaip dailiai atrodo mūsų uodegytė :-)

Jau dabar kiškutė kaip ir baigta. Bet šįkart mūsų pasiūtas padarėlis turi būti aprengtas. Pamatysite, kaip drabužis pakeičia žvėriuko charakterį, vaidmenį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Dėkojame Jums už komentarus, pastabas