Puslapiai

2012-10-23

Kiškutė BETUTĖ: 5 pamoka

Šiandien tęsiame darbus toliau ir džiugu, kad šiandien jau visiškai baigsime formuoti kiškutės snukutį: įstatysime akis, prisiūsime ausis ir išsiuvinėsime burnytę. Pradėsime nuo akių. Taigi pasiruoškite akis. Jos turi būti nudažytos taip, kaip mokė Ieva. Pasirinkite, kuriuo norite būdu, tačiau akys turi būti spalvotos, negali būti skaidrios ir negali būti uždažytos tik viena kokia spalva. Ir būtinai leiskite nagų lakui ar dažams gerai išdžiūti.

Yra keletas akių įstatymo būdų: galima pirmiausiai formuoti akiduobes, o tik paskui statyti akutes; galima vienu siūlu iš karto statyti abi akis ir pan. Aš parodysiu dar vieną būdą, kurį aš pati labiausiai mėgstu. Man jis labiausiai patinka tuo, kad galvos viduje nebėra daugybės siūlų (jie atsiranda, kai atskirai formuojamos akiduobės, o paskui akys statomos, veriant siūlą pirmyn ir atgal), kurie neretai trukdo abi akis įtraukti vienodai stipriai. Taigi pasiruoškite ylą ar kitą smailą daiktą (tinka virbalas, labai stora adata ir pan.), ilgą adatą, patvarų akių siūlą (jį gavote kartu rinkinyje). Jeigu turite, taip pat pasiruoškite ir plokščias reples.

* Taigi pirmiausiai adatėlėmis susiraskite jums patinkančią akių vietą. Pažiūrėkite, kad abi akys būtų lygiai toje pačioje vietoje (abi akys gali būti nelygiai, jeigu toks yra jūsų sumanymas ir tinka prie meškiuko stilistikos). Aplink šiek tiek apkirpkite plaukučių. Yla giliai pradurkite skylę.




Tuo pačiu būdu, kaip tonavote nosytę, paryškinkite ir akių vietas.


Atsikirpkite ilgą siūlo galą ( apie 50-70 cm), jį perlenkite pusiau ir kilputę perkiškite per akies kojelę.


Tada siūlo galus perkiškite per siūlo kilputę, kad jis tvirtai laikytųsi ant kojelės. Siūlą stipriai užtraukite, o kojelę plokščiomis replėmis ar pirštais atsargiai suspauskite.



Įverkite abu siūlo galus į ilgą adatą.


Adatą durkite tiesiai į padarytą skylutę, o ištraukite įstrižai galvos, maždaug ausies vietoje.


Įstatykite akį, pažiūrėkite, ar kojelė tilpo į skylutę. Adatą beskite į tą pačią skylutę, kurioje ją ką tik ištraukėte, ir ištraukite adatą galvos nugaroje viršuje per vidurį.


Jeigu neturite antros adatos, imkite šią adatą ir kol kas palikite siūlą. Taip pat pasiruoškite kitą akį ir ją lygiai taip pat įstatykite: durkite į akies skylutę, ištraukite įstrižai ausies vietoje, vėl durkite į tą pačią skylutę ir būtinai ištraukite toje pačioje skylutėje, kur jau yra ištrauktas pirmos akies siūlas. Taikykite tol, kol pataikysite, bet privalote abiejų akių siūlus turėti toje pačioje skylutėje. Kad netrukdytų, adatą galite išimti.
Geriausiai dabar būtų pasikviesti vyrą, draugą, sūnų, tėtį ar kaimyną į pagalbą, nes reikės daug jėgos. Taigi du kartus suriškite abiejų akių siūlus. Jūs spauskite akis pirštų pagalvėlėmis, o vyriškis tegul stipriai stipriai veržia siūlus. Tada neatleiskite siūlo (jūs prilaikykite uždėjusi pirštą ant mazgo) ir tegul vyriškis dar kartą užriša mazgelį it stipriai sutraukia. Viskas, vyriškio darbas baigtas :-) Įverkite visus siūlus į adatos kilpelę (jeigu netelpa, dalinkite siūlus ir dirbkite po du), adatą beskite į tą pačią skylutę, ištraukite galvos apačioje. Išimkite adatą, dar kartą siūlus suriškite ir jeigu leidžia siūlo galas, paslėpkite juos galvoje ir tada nukirpkite. Kaip paslėpti siūlą, kalbėjom prie kimšimo pamokos.


Na štai, akys jau įstatytos, galime tvirtinti ausis. Pirmiausiai susiraskite jums patinkančią ausų vietą, pažiūrėkite, ar abi ausys yra lygiai toje pačioje vietoje, adalėmis pažymėkite ausies vietą, pačią ausį nuimkite. Šiek tiek nukirpkite plaukelių ten, kur siūsite ausį.


Siūkite dvigubu siūlu. Siūkite kaip parodyta nuotraukoje: siūlą pritvirtinkite prie galvos, durkite iš ausies nugarėlės, ištraukite jos priekyje. Tada durkite į galvą ir ištraukite adatą kitoje ausies pusėje. Tada vėl durkite į ausį iš nugaros ir t.t. Taip padarykite keletą dygsnių.
Stipriai sutraukite siūlus. Tada vėl padarykite kelis dygsnelius ir vėl sutraukite. Baigę prisiūti vieną ausį, užtvirtinkite siūlą mazgeliu ir adatą ištraukite kitos ausies vietoje. Prisiūkite kitą ausį.


Jeigu ausis siuvate šonuose, kaip mūsų Betutės, prisiūtos jos gali šiek tiek keltis į viršų. 


Galite jas keliais dygsneliais prisiūti prie galvos, jeigu jūs norite, kad ausys būtų prigludusios.


Dabar siuvinėsime burnytę. Jeigu norite, kad ji geriau matytųsi, šiek tiek apkirpkite plaukučius. Adatėlių ir siūlo pagalba nuspręskite, kokio išraiškos meškiuko norite - besišypsančio, rimto ar liūdno. Jeigu linksmo, vidurinė adatėlė (ji turėtų eiti per siūlę, per patį vidurį) turi būti žemiau negu šoninės. Jeigu rimto - visos adatėlės turėtų būti vienam lygyje. Jeigu liūdno - vidurinė adatėlė turi būti aukščiau už šonines. 


Apvyniokite siūlą aplink adatėles, kad matytumėte, kokia išraiška bus: pirmiausiai siūlą apsukite aplink vidurinę adatėlę, tada - aplink vieną šoninę, paskui ir apie kitą. Taip dėliokite adatėles ir sukite siūlą aplink jas, kol rasite sau patinkančią išraišką. Taip pat žiūrėkite, ar šoninės adatėlės lygiai, ar burnytė nebus kreiva.


Kai nuspręsite, kad suradote jums patinkančią adatėlių vietą, įsiverkite abu siūlus į ilgesnę adatą. Durkite adatą vidurinės adatėlės vietoje ir ištraukite vienos kurios šoninės adatėlės vietoje.



Tada vėl durkite adatą į vidurinės adatėlės vietą, tik ištraukite jau vietoj kitos šoninės adatėlės. Siūlą patempkite, kad gautas dygsnis būtų gražus, lygus, siūliukai nesusipynę. Tik netraukite per stipriai, kad siūlas nesutrauktų ir kailiuko.


Adatą vėl durkite, kur buvo vidurinė adatėlė, ir ištraukite galvos apačioje. Patempkite siūlą, pažiūrėkite, ar abu dygsniai lygūs, ar burnytė daili. Jeigu viskas gerai, ištraukite adatą, abu siūlus atsargiai ir švelniai suriškite, siūlą nukirpkite.



Na štai, turime jau visas kiškutės kūno dalis - belieka jas tik sujungti į vieną visumą. Liko visai nebedaug :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Dėkojame Jums už komentarus, pastabas