Puslapiai

2014-12-10

PAMOKĖLĖ: kaip pasidaryti tvirtų padėkliukų iš audinio

      Šį kartą norime jums pristatyti labai naudingą priemonę, kuri sukietina ir apsaugo dekoruotą audinį (dekupažuotą, pieštą). Ši priemonė ypač reikalinga, jeigu norime pasigaminti gražių medžiaginių padėkliukų po puodeliu, lėkštute ar vaza. Ji apsaugo ir sukietina audinį, padaro iš jo standų padėkliuką, kurį galima drąsiai valyti drėgnu skuduriuku (negalima skalbti).

      Šiandien pateikiame dekupažuoto audinio pamokėlę, bet įsivaizduokite, koks džiaugsmas turėtų būti vaikui, jeigu jis turėtų savo paties pieštą padėkliuką!!! Ši nuostabi mintis jau kirba mūsų galvose ir tikime, kad kada ją būtinai įgyvendinsime.

Na, o dabar pradėkime darbus!


Jums reikės turėti: lininio ar medvilninio šviesaus audinio, popierinės servetėlės, dekupažo klijų audiniui, specialios audinį apsaugančios priemonės "Fabric sealer", siuvimo siūlo, adatos, žirklių, teptukų.



Kadangi ant audinio klijuosite popierinę servetėlę, audinys turi būti šviesus (baltas, kreminis, rausvas, melsvas ir pan.) Audinio kraštelį dekoruokite kokiu norite būdu (apsiūkite, palenkite, siuvinėkite ir pan.), bet tai darykite prieš klijuojant paveiksliukus arba prieš piešiant. Mes pasirinkome peltakiavimą, todėl pradžioje visose kraštinėse ištraukėme po keletą siūliukų.


Tada prie servetėlės piešininių derančia spalva siuvinėjome. Kaip siuvinėti, mes radome šiame forume.


Išsiuvinėję ištraukėme siūliukus, kad kraštas būtų pasišiaušęs


Po siuvinėjimo išlyginkite audinį. Iš popierinės servetėlės iškirpkite paveiksliukus.  


Atskirkite baltus nereikalingus sluoksnius, palikite tik viršutinį su piešiniu. 


Dirbkite ant kieto pagrindo, po audiniu patieskite įmautę ar maišiuką, nes klijai persigers per audinį. Patepkite audinį geroje pusėje dekupažo klijais, dėkite paveiksliuką ant klijų ir dar jų patepkite ant piešinio. Tepkite tik klijais suvilgytu teptuku, nenaudokite sauso teptuko.  Kai klijai išdžius, jais padenkite visą paveiksliuką dar kartą.


Kai klijai išdžius, po kelių valandų ar po nakties, iš blogosios pusės lygintuvu užfiksuokite. Lyginkite apie 3 minutes medvilnei tinkančiu lygintuvo režimu. Lyginkite per audinį, nedėkite lygintuvo tiesiai ant klijų. 


O dabar sutvirtinkime audinį, kad jis būtų standus ir tvirtas padėkliukas. Platesniu teptuku kruopščiai patepkite visą dekoruotą audinį specialia priemone "Fabric sealer". Netepkite ant išpašytų audinio kraštelių, nes siūliukus sulipins. Pirmą sluoksnį tepkite ant gerosios pusės, jam išdžiūvus - tepkite blogąją pusę, tada - vėl gerąją ir t.t. Tepkite iš viso 4 ar 5 sluoksnius. Nekilnokite ir nejudinkite ištepto audinio, kad nepasikeistų jo forma. 

Darbas baigtas :-)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Dėkojame Jums už komentarus, pastabas