Puslapiai

2012-10-12

Kiškutė BETUTĖ: 2 pamoka

Kad turėtumėte ką veikti savaitgalį, šiandien įkelsime siuvimo pamokėlę. Iš tikrųjų beveik viskas taip pat, kaip ir siuvant meškiuką - skirsis tik galvos susiuvimas ir šiek tiek ausų. Bet pamokėlė vistiek pateikta išsamiai, nes kai kam kiškutė Betutė yra pirmasis siuvamas žvėriukas.

Šiai pamokėlei Jums reikės turėti adatėlių, siuvimo adatos ir siuvimo siūlo (rinkitės patvaresnį, 30-50 numerio siuvimo siūlą, kiek galima savo spalva artimesnį kailiuko ir medvilnės spalvai). Galite pradėti siūti nuo kurios norite kūno dalies. Aš visa pradedu nuo kojų ;-)

* KOJOS SIUVIMAS. Paimkite dvi veidrodines vienos kojos detales ir sudėkite jas gerąja puse į vidų - tiek vienoje, tiek kitoje išorinėje pusėje turi matytis parkeriu nupieštos linijos. Atkreipkite dėmesį, kad kiekvienoje kojoje turi būti viena detalė su siūlu, kuris žymi kojos jungimo vietą prie kūno. Nesudėkite į vieną koją abiejų tokių detalių. Adatėlėmis susmaigstykite abi detales, kad jos nejudėtų - taip susiūsite lygiai. Pirmiausiai susmaigstykite pačiuose kraštuose (taškuose 1 ir 2), tada brūkšneliuose, kurie žymi neužsiūtos vietos ribas, o paskui jau aplink visą koją. Jeigu kailiuko plaukeliai lenda į siūlę, žirklutėmis pastumkite juos, kad siūlė būtų gražesnė. NESMAIGSTYKITE IR NEUŽSIŪKITE PADO.
Mašinine siūle (dar vadinamu mašininiu dygsniu) susiūkite. Jeigu siūlas storesnis, galite siūti viengubu, jeigu plonesnis - dvigubu siūlu. Siūkite mažais dygsniukais - siūlė bus gražesnė. Jeigu pamiršote mašininį dygsnelį, galite prisiminti paspaudę šią nuorodą.



* Kai susiūsite koją, neskubėkite jos išversti į gerąją pusę. Dabar eilė padukui. Pirmiausiai adatėlėmis prismeikite paduką vidurio taškuose 1 ir 2. Tada tolygiai susmaigstykite aplink visą paduką ir susiūkite mašinine siūle. Koją išverskite į gerąją pusę.


* RANKOS SIUVIMAS. Pirmiausiai reikia prisiūti delniukus. Taigi prie vidinės rankos taškuose 3 ir 4 adatėlėmis prismaigstykite delniuką. Susiūkite mašinine siūle.


* Paimkite dvi veidrodines vienos rankos detales ir sudėkite jas gerąja puse į vidų - tiek vienoje, tiek kitoje išorinėje pusėje turi matytis parkeriu nupieštos linijos. Adatėlėmis susmaigstykite abi detales, kad jos nejudėtų - taip susiūsite lygiai. Būtinai gražiai susiūkite vingiuotas pirštų vietas. Siūkite mašinine siūle. Kad kemšant delniuko siūlė gultų lygiai, ją siūkite žemyn link delniuko - taip kamšalas nekibs ir nestrigs prie jos. Ranką išverskite į gerąją pusę.



* GALVOS SIUVIMAS. Pirmiausiai imkite šonines galvos detales. Jas sudėkite gerąja puse į vidų. Adatėlėmis susmaigstykite abi detales taškuose 5 ir 6, kad jos nejudėtų - taip susiūsite lygiai. Susiūkite mašinine siūle.

Tada tarp šoninių detalių reikės įsiūti galvos įdurą. Pirmiausiai adatėlėmis lygiai susmaigstykite įduro trikampėlį (pradėkite nuo taško 5), paskui jau  - per visą ilgį iki taško 7.


Prieš siuvant būtinai adatėlėmis sutvirtinkite įdurą tarp abiejų galvos pusių, ne tik prie vienos - taip galvą susiūsite lygiai, ji nebus kreiva. Tik nesusmaigstykite ir neužsiūkite apačioje esančios ertmės - meškiuko kaklo.


* Galvą reikės prikimšti labai stipriai, todėl dėl šventos ramybės, kad siūlės atlaikytų stiprų kimšimą, siūles galite pertepti klijais plonu teptuku. Tinka bet kokie rankdarbių klijai, tik svarbu, kad jie negelstų. Kai klijai išdžius, galvą išverskite į gerąją pusę.



* KŪNO SIUVIMAS. Pirmiausiai susiūkite įsiuvus. Perlenkite trikampėlius per pusę ir siūkite mašinine siūle. Susiūkite visus keturis įsiuvus - po du ant kiekvienos kūno detalės.


Paimkite abi kūno detales ir sudėkite jas gerąja puse į vidų - tiek vienoje, tiek kitoje išorinėje pusėje turi matytis parkeriu nupieštos linijos. Adatėlėmis susmaigstykite abi detales, kad jos nejudėtų - taip susiūsite lygiai. Susiūkite mašinine siūle. DĖMESIO, prie viršutinio įsiuvo palikite neužsiūtą 5 mm tarpelį - čia jungsime galvą.  Kūną išverskite į gerąją pusę. 


* AUSŲ SIUVIMAS. Imkite po vieną ausies detalę iš kailiuko ir po vieną iš specialaus audinio. Sudėkite jas gerosiomis pusėmis į vidų ir susmaigstykite, susiūkite mašinine siūle.


Kadangi ausys ilgos, jeigu susiūsite jas visas aplink, gali būti sunku išversti. Todėl palikite atvirą ne tik vietą, kur reikės išversti, bet ir dar kraštelį nesusiūtą.


* Išverskite ausis į gerąją pusę, pirštais palyginkite, paspauskite aplink ausytę, kad siūlė gultų lygiai. Tada toje vietoje, per kurią išvertėte ausį, užlenkite siūlei paliktas užlaidas į vidų ir apsiūkite kraštelį kaip parodyta nuotraukoje. Taip apsiūkite abi ausis.

Kad jums būtų aiškiau matyti, rodėme siūlę išsiskiriančiu siūlu, tačiau jūs siūkite kiek galima artimesnės spalvos siūlu, kaip medvilnės audinys. Medvilnė be plaukelių, todėl nepaslėps siūlo.  



Gražaus ir darbingo savaitgalio!


2 komentarai:

  1. Savaitgalis praėjo smagiai su Betutės pamokėlėm, jau laukiu 3 pamokėlės :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kaip smagu :) džiaugiamės kartu :) kimšimo pamokėlė jau antradienį - ne už kalnų :)

      Panaikinti

Dėkojame Jums už komentarus, pastabas